Retour & Garantie


Retour: U heeft na aankoopdatum een zichtperiode van 14 dagen, het onderdeel moet voor deze periode zijn aangemeld om in aanmerking te komen voor restitutie van het aankoopbedrag. Het onderdeel dient ongebruikt te zijn en in de originele verpakking te zitten, welke onbeschreven en onbeplakt moet worden aangeleverd. Indien dit niet het geval is wordt het restitutiebedrag verminderd met 25% van de oorspronkelijke aanschafwaarde.
Na de zichtperiode van 14 dagen heeft u alsnog de mogelijkheid tot retourneren, mits de aankoop binnen de 60 dagen heeft plaatsgevonden en het onderdeel nog in ons assortiment aanwezig is, in dit geval wordt het restitutiebedrag verminderd met 25% van de oorspronkelijke aanschafwaarde.

Garantie: De garantietermijn is onderdeel en fabrikant afhankelijk. Er berust geen garantie op onderdelen waarvan een hogere kwaliteit leverbaar is, elektrische onderdelen en/of onderdelen bedoeld voor tuning, racing en off-road gebruik. Indien garantie wordt verleend, wordt het product indien mogelijk gerepareerd of vervangen. Indien het onderdeel niet meer leverbaar is wordt hiervoor een vervanger aangeboden. We kunnen pas tot reparatie of vervanging overgaan als er toestemming is verleend door de fabrikant. Indien het onderdeel voor garantie in aanmerking komt wordt alleen de waarde van het onderdeel en de door u gemaakte verzendkosten vergoed (tegen het tarief van PostNL). Let op: Geef bij de reden van retour een detailleerde omschrijving van het mankement, indien dit niet het geval is wordt de aanvraag niet in behandeling genomen.

Let op: Een retour- of garantieaanvraag moet van te voren worden aangemeld en goedgekeurd. Indien een retour- of garantieaanvraag zonder aanmelding en/of de juiste documenten wordt verstuurd kan deze niet worden behandeld. Telefonische navraag is niet mogelijk, u kunt de voortgang van de aanvraag volgen onder ‘Mijn Account’. Vragen en opmerkingen kunnen alleen per e-mail worden behandeld (voorzien van het juiste retour- of garantieaanvraag nummer, wat tijdens de retour/garantie procedure wordt aangemaakt).

Log in om een retour- of garantieaanvraag aan te melden. (Indien u heeft besteld met een gast account, activeer dan eerst ‘Mijn Account’ met hetzelfde e-mail adres dat u heeft gebruikt tijdens het bestellen met het gast account)

Om dit formulier te kunnen gebruiken moet je ingelogd zijn: Inloggen