General sale and payment conditions


General sale and payment conditions for the private limited liability company Paruzzi BV at Yerseke in The Netherlands.

These general sales and payment conditions have been translated from the lawful Dutch language terms and conditions and are not legally valid in the English version. The actual and lawful Dutch terms and conditions can be accessed here.

General
The private limited liability company Paruzzi BV is hereafter referred to as the "vendor".

1 . Kjøp
Ved bestilling bekreftes avtale om kjøp først etter at Paruzzi har bekreftet bestillingen gjennom en ordrebekreftelse. Ordrebekreftelsen er genereres automatisk av Paruzzi sin database uten manuell oversikt. Ved eventuelle feil f.eks. på angitt pris, levering og etc. Vil vi forbeholde oss retten til å korrigere dette i etterskudd. Vi inngår bare avtale med myndige personer(18 år). Paruzzi har fult eierskap og seg rett til å återta varer inntil fullstendig betaling er blitt lagt av kunden.

Kontroller alltid!
Før du monterer din kjøpte reservedel skal du alltid sjekke at varen passer som ment. Vi er ikke ansvarlig for de skader som oppstår under installasjonen av varer som er feil- eller feillevert. En eventuell kompensasjon for feil- eller feilleverte varer er begrenset til varens inn kjøpspris.

2. Pris
Prisene er ikke inkludert mva. Ved bekreftelse av din bestilling kan prisene endres av omstendigheter som Paruzzi ikke har kontroll over. F.eks. vesentlig endring på råvarepriser, valuta endringer.

3. Leveransene - Leveranse
Lagervarer i butikken blir levert i løpet av 3-6 hverdager. Varere som må bestilles har en leveransetid på 1-6 uker. Den fremgår på alle produkter hvor raskt du kan få din levering. Vi kontakter alltid alle personer som har bestilt bestillingsvarer med en nøyaktigere leveransetid. Beskjed om eventuelle avvikelser fra den angitte leveransetiden eller den informasjonen som finnes på vår nettside får du sammen med ordrebekreftelsen. Du har således rett til å avstå eller endre din bestillingen.
Avhengig av størrelsen så kan vi tilby følgende leveranse metoder:
Alle artikler uten vår lastebil logo ("Ekstra frakt kostnader ") sendes som pakker . Kostnad : € 37,-
Alle artikler med vår lastebil logo ("Ekstra frakt kostnader ") sendes på paller . Kostnad : € 250,-
Vi belaster et frakt gebyr pr. bestilling (uavhengig av antall del leveranser).

4.Betaling
Prisene på Paruzzi oppdateres i real tid og vises eksklusive mva. Prisene er oppgitt i Norske kroner. Kostnader for frakt vil bli i henhold til punkt 3. Eventuelle fakturaavgifter for betaling kan gjelde. Toll og toll avgifer kommer i tillegg og betales av kjøperen.

Betaling med faktura.
Du kan velge betaling med faktura. Paruzzi samarbeider med Klarna som deretter er ansvarlig for kredittvurdering, avisering og er betalningsmottaker. Ved betalning med faktura skal personnummer angis i ruten.

Betalingsvilkår: 14 dager. Ved forsinket betalning vil et purregebyr tillatt ved lov (for tiden 50kr.) og renter på 24 % + gjeldende referanserente. Standard kredittsjekk vil bli utført og levering er kun til folkebokført adresse. Ved valg av faktura for betaling vil en ekstra faktura avgift på 29kr. inkludert moms tilkomme.

Bank/Kredittkort (VISA og MasterCard)
Skriv inn ditt kortnummer og utløpsdato. All informasjon sendes kryptert via SSL slik at ingen utenforstående skal kunne lese av dine kortopplysninger. Vi aksepterer VISA og MasterCard. Ingen ekstra kostnader for kjøp med kredittkort. Kredittkort håndteres av vår samarbeidspartner Ogone som er en ledende aktør på dette feltet.

Tilbakebetaling/Refusjon
Eventuelle refusjoner utføres i første omgang til bankkonto eller alternativt via avi. Tilbakebetalingen skjer innen 10 virkedager fra det at vi har mottatt og akseptert retur din retur.

5. Garanti
Paruzzi følger forbrukerskjøpsloven. Garantien dekker bare de opprinnelige feil, dvs. feil som var med produktet når det ble levert. Pakkseddelen er for enkelhets skyld din eneste kvittering. Denne er med på utsiden av pakken i en plastlomme eller i pakken.
Vi er ikke ansvarlig for følgeskader under installasjonen av feil-eller feil levert varer. En eventuell kompensasjon for feil eller feil leverte varer er begrenset til varens innkjøpspris. Oppbevare kvittering(følgeseddelen) som et verdi dokument da denne kreves ved et eventuellt krav.
Ønsker du å fremføre synspunkter eller en klage på et produkt, kan du kontakte Paruzzi kundeservice via info@paruzzi.no
Paruzzi vil følge "Forbrukerrådets" anbefalinger i tilfelle tvist.

6 . Åpent kjøpe og bytte
Vi har gjort det enkelt for deg å bytte eller returnere en vare. Med i pakken følger det med en returadresselapp. Legg med en kopi på din kvittering(pakkseddel) når du returnerer en vare til oss. Om du ikke har din returadresselapp, kan du kontakte kundeservice og vi sender deg en ny.
Ønsker du å bytte eller returnere varer vil du bli belastet for returen.
Du kan bytte eller returnere produkter innen 14 dager etter kjøpet hvis de er i ubrukt skikk og er i sin originalemballasje.

Returadresse:
Vicimore AB
Päronvägen 2A
74633 Bålstavägen, Sverige

Vær nøye med å tydelig oppgi navn, ordrenummer, adresse og telefonnummer. Legg med kvittering(pakkseddel) og et komplett kontonummer når du returnerer en vare til oss.
Pengene tilbake?
Fyll inn din bank og kontonummeret inkludert IBAN-nummer.
OBS! Om du har handlet på faktura, skal den betales i sin opprinnelige tilstand til Klarna. Refusjon vil bli refundert til den kontoen du har angitt.

7 . Angrerett
Under distanshandel loven har du rett til å heve kjøpet innen 14 dager etter kjøpet. Ønsker du å bruke angrerett for kansellering av din bestilling, må du gi varsel og sende tilbake produktet til oss i denns opprinnelige tilstand.